Granturi SEE – SNSPA

În prezent, SNSPA, prin Facultatea de Administrație Publică, are în derulare un proiect de mobilități finanțat prin Granturile SEE – Mecanismul financiar 2014-2021, contract nr. EY-MPO-0074.

Partenerul din Norvegia este University of South-Eastern Norway.

Beneficiari direcți: studenții și profesorii.

Avantaje pentru studenți: îmbunătățirea performanțelor de învățare; sporirea capacității de angajare și îmbunătățirea oportunităților de carieră; îmbunătățirea competențelor lingvistice; sensibilizarea interculturală etc.

Avantaje pentru cadrele didactice: îmbunătățirea competențelor de predare-învățare; o mai bună înțelegere a practicilor, politicilor și sistemelor legate de educație, formare sau tineret din țări partenere; creșterea calității activității didactice etc.

Ambele universități respectă principiile SEE și se ocupă de selecția beneficiarilor, de monitorizare și evaluare, precum și de implementarea activităților stabilite. Cu cât sinergia dintre domeniile de studiu și de cercetare ale ambelor universități este mai bună, cu atât mai multe mobilități vor putea fi oferite studenților, iar profesorii vor avea ocazia să-și îmbunătățească competențele de predare-învățare.

 

 

Pe 21 martie 2012 s-a semnat Memorandumul de înţelegere intre guvernul Romaniei si guvernele din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein pentru implementarea Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009 – 2014, prin care Romaniei i se aloca fonduri in valoare de 176.443.750 euro.

Acest Mecanism Financiar acopera mai multe programe de finantare, care au ca scop reducerea discrepanţelor sociale şi economice între ţările SEE şi consolidarea cooperării dintre statele donatoare (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein ) şi ţarile beneficiare ale finanţării. Pentru a consulta toate domeniile vizate de programele de finantare in Romania, puteti accesa site-ul www.asistentasee.fonduri-ue.ro

Programul este estimat sa demareze in iunie 2013 si se va finaliza in decembrie 2016.

Prin program se vor finanta urmatoarele masuri:
1. Vizite pregatitoare
2. Proiecte de mobilitate pentru studenti si personal din universitati
3. Proiecte de cooperare interinstitutionala

ANPCDEFP estimeaza ca pana la finalul programului sa finanteze mobilitatea a circa 336 de studenti si 141 cadre universitare (atat outgoing cat si incoming), precum si 10 proiecte de cooperare interinstitutionala si 20 de vizite pregatitoare.
Principalii beneficiari institutionali vor fi universitatile din Romania posesoare a Cartei Erasmus aprobata de Comisia Europeana, iar parteneri vor fi institutii similare sau organizatii de stagiu din statele donatoare. In proiectele de cooperare interinstitutionala, se mai pot asocia ca parteneri universitati, institute de cercetare, companii, ONG-uri, atat din statele membre cat si din celelalte tari beneficiare ale Mecanismului SEE. Informatii complete despre tarile beneficiare si tipurile de asistenta financiara gasiti pe site-ul www.eeagrants.org

Pentru mai multe informații click aici.

Despre Granturile SEE la SNSPA, aici.

SNSPA a aplicat și a obținut finanțare pentru: